WRNB

WRNB = Wim Reimert Nieuwsbrief, een onregelmatig via e-mail verschijnende nieuwsbrief over mijn activiteiten op het gebied van beeldende kunst. Ook belangstelling? Stuur me dan een mailtje. Zie de pagina CONTACT voor gegevens.

WRNB = Wim Reimert Newsletter, an irregularly published e-mail newsletter (in Dutch) about my activities concerning visual arts. Interested? Send me an e-mail. See the CONTACT page for details.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.26

Leeuwarden, 8 maart 2024

Opnieuw hebben de lezers van deze nieuwsbrief bijna twee jaar moeten wachten op een nieuwe aflevering. Het is er weer bij ingeschoten, waarvoor excuses.

Kon ik de vorige keer melden dat Reus Teus, met daarin mijn tekeningen, zo’n mooi boekje was geworden, nu kan ik melden dat er inmiddels al veel van zijn verkocht zodat er een tweede en zelfs een derde druk moest komen. Veel tijd heb ik besteed aan het samenstellen van een ander boek: LEEVOC 50, Een halve eeuw volleybal en meer. Een jubileumboek bij het 50-jarig bestaan van mijn volleybalclub. Mooi boek geworden, vind ik zelf en velen met mij.

In de vorige nieuwsbrief schreef ik dat de reeks schilderijen Wetten van de natuurkunde (alle acryl op doek, 25 x 25 cm) was gevorderd tot nr. 64 waarvan er 41 waren verkocht. De teller staat nu op 72 met 43 verkocht. Een deel daarvan (met nog ander werk van mij) is van 23 maart t/m 19 mei 2024 te zien in De Lawei in Drachten bij de expositie “Wat maakt de Fries”. 14 leden van kunstenaarsvereniging FRIA laten daar prachtig werk zien. De schilderijen van de laws of physics waren eind oktober 2022 het onderwerp van een workshop Physical Art tijdens de reünie van mijn oude school in De Oosterpoort in Groningen: A workshop under the guidance of former teacher Wim Reimert (ISG). Who can recognise the laws of physics in the paintings? Visual artist and former physics teacher Wim Reimert takes you on a guided tour through the world of physics using a selection of his paintings about the laws of physics.

Van 8 maart t/m 12 mei doe ik met vijf schilderijen mee met de expositie Verbinding van Kunstwerk in de Stellingen, Hoofdstraat Oostzijde 34a Noordwolde (Fr). De officiële opening is op zondag 10 maart om 14 uur. Van harte welkom.

Van 21 juni t/m 13 augustus ben ik een van de FRIA-leden die exposeren in de Stadsgalerie, Hofplein 38 in Leeuwarden en van 19-22 september exposeert FRIA samen met ZILT in het Entrepotgebouw te Harlingen. FRIA is de beroepsvereniging beeldend kunstenaars waarvan ik sinds 2011 lid ben en sinds 2018 ook secretaris. Aan dat laatste komt na zes jaar een eind, tijd om het stokje over te dragen.

Waaraan ook een eind is gekomen is de samenwerking met de online galerie Singulart. Daarvoor in de plaats kun je me nu vinden op Art Leader, een Leading Online Art Gallery. Mijn aanbod daar is nog beperkt maar daar wordt aan gewerkt.

Tot slot nog een minder leuk bericht. Vorig jaar 16 juni las ik op Facebook “- Ila Safari Lodge FireToday is a hard day for our team, as Ila has lost our central hub. A fire took out the Ila Boma last night, the first building we ever built as Green Safaris. However, the most important thing is that our people – both team and guests – are all safe and well.” Gelukkig geen slachtoffers maar op die safari lodge in Zambia hingen wel zeven van mijn Makishi schilderijen. Wat zou daar mee gebeurd zijn? Dit, zo meldde desgevraagd de Media & Marketing Manager van Green Safaris: “Unfortunately, absolutely everything within the main Boma was lost during the fire.“

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.25

Leeuwarden, 5 april 2022

Het is al meer dan twee(!) jaar geleden sinds ik iets van mij heb laten horen via deze nieuwsbrief. Hoogste tijd dus voor een update. Op 6/2/20 schreef ik in WRNB nr.24 dat in het najaar veel van mijn schilderijen van natuurkundewetten te zien zouden zijn bij Wetsus in Leeuwarden. Dat was de bedoeling maar toen kwam, u weet het vast nog wel, dat virus en viel alles uit. Maar nu hangen ze er, 25 stuks, op de expositie “Wetten in Wetsus”, met als bonus de Wet van Reimert.

Na 42 afleveringen is aan mijn reeks “Portretten van wetten” in het tijdschrift NVOX een einde gekomen. Voor de liefhebber: alle columns zijjn na te lezen op mijn website. De columns mogen dan gestopt zijn, de reeks natuurkundewetten groeit nog steeds. De teller staat inmiddels op 64 waarvan er al 41 zijn verkocht. De eerste twee series van 24 wetten zijn gebundeld in twee (Engelstalige) boekjes, 24 laws of physics en 24 more laws of physics, en zodra de teller op 72 staat volgt 24 even more laws of physics.

Kopen van mijn werk kan nu ook via Singulart, een “online galerie voor alledaagse kunst die verzamelaars en kunstliefhebbers de mogelijkheid biedt om probleemloos kunstwerken te kopen van nationaal erkende kunstenaars”. Neem vooral eens een kijkje en laat je verrassen.

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier illustraties gemaakt voor een kinderboek dat nu bij de drukker ligt. Ooit, in 1987, heb ik eerder tekeningen gemaakt voor een boek – Schrijverij: schrijfcursus Nederlands voor anderstaligen – maar daar is het toen bij gebleven. Illustreren is een heel andere tak van sport maar Reus Teus is een prachtig boekje geworden, al zeg ik het zelf.

Tot slot nog een tip. Van 14 mei tot 14 augustus is in NHL Stenden in Leeuwarden een expositie met als thema “Wat kunnen wij van bomen leren”. 33 leden van kunstenaarsvereniging FRIA, onder wie ondergetekende, doen mee aan deze expositie die een onderdeel is van BOSK, een kunst/cultuur/
natuur-manifestatie waarbij ruim 1000 bomen en vele zaailingen zich een weg door de binnenstad van Leeuwarden. Een ‘wandelend bos’ dat zich vanaf 7 mei tot en met 14 augustus 100 dagen door de hoofdstad voortbeweegt.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.24

Leeuwarden, 6 februari 2020

Als beeldend kunstenaar met een speciale belangstelling voor natuurkunde was ik eind januari een dag te gast bij de grote natuurkunde conferentie physics@veldhoven om daar enkele van mijn schilderijen uit de serie “wetten van de natuurkunde” te laten zien. Het thema van de conferentie was dit jaar the art of physics en daar paste mijn werk natuurlijk mooi bij. In het laatste kwartaal van dit jaar kan ik veel meer wetten laten zien op een expositie bij Wetsus, het European centre of excellence
for sustainable water technology
in Leeuwarden. Inmiddels is in de reeks “Portretten van wetten” in het tijdschift NVOX alweer de 27e aflevering verschenen. Ik had daarvoor de wet van Stefan-Boltzmann (over de straling van een zogenaamd zwart lichaam) uitgekozen maar de afbeelding van het bijbehorende schilderij (met daarop een zwart gezicht, zie mijn website) kon geen genade vinden in de ogen van de redactie. U mag raden waarom niet. De wet van Avogadro daarentegen was geen probleem.

Vandaag, donderdag 6 februari, is de grote jubileumexpositie FRIA 35 jaar van start gegaan. FRIA is de beroepsvereniging beeldend kunstenaars in Noord-Nederland waarvan ik sinds twee jaar de secretaris ben en die dit jaar 35 jaar bestaat. In de pop-up galerie Willemskade 22 in Leeuwarden is tot het einde van de maand, op don – zon vanaf 12 uur, werk te zien van de meer dan 50 leden van de vereniging. Van mij hangt daar het schilderij Meeting in Bwindi (olieverf op linnen, 1 x 1 m).

Meer werk van mij is te zien op de expositie Kunstenaar laat je Vrijheid zien in galerie Westerkade in Leeuwarden, van 17 april t/m 14 juni, op de expositie KUNSTCODE die het laatste weekend van september plaatsvindt in het Entrepotgebouw in Harlingen, een gezamelijke activiteit van FRIA en kunstenaarssociëteit ZILT, en op de expositie Besiele troch Fryslân, van 16/10/20 t/m 16/01/21 in Tresoar te Leeuwarden.

Tot slot: mijn internationale doorbraak zou ik het niet willen noemen maar toch leuk om te vermelden is dat een van mijn Makishi schilderijen die ik in de zomer van 2018 heb achtergelaten in galerie 37d in Lusaka, Zambia, nu is verkocht. Voor het niet geringe (of toch wel?) bedrag van ZMK 1.368,75.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.23

Leeuwarden, 27 juni 2019

De vorige nieuwsbrief is al meer dan een half jaar geleden verschenen, hoogste tijd dus voor weer een nieuwe update. Op dit moment is buiten mijn atelier op drie plaatsen werk van mij te zien te zien. In Leeuwarden in het gezondheidscentrum Camminghaburen (samen met een ander lid van de KKC, de KunstKring Camminghaburen), in het Medisch Centrum Leeuwarden (samen met nog twee andere KKC-leden) en in Friedland, Duitsland, als een van de 25 leden van kunstenaarsvereniging FRIA die daar de schitterende expositie FRIA in Friedland hebben ingericht. Omdat ik zelf ben meegeweest om de expositie in Friedland in te richten kan ik met recht zeggen dat het een bijzonder mooie en gevarieerde tentoonstelling is geworden. Mocht je in de buurt zijn, neem dan beslist daar een kijkje. Dat kan behalve op maandag elke dag van 10 tot 17 uur. Nog tot 21 juli.

Het bestuurswerk voor FRIA neemt behoorlijk wat tijd in beslag maar gelukkig blijft er voldoende tijd over voor het maken van nieuw werk. Zo heb ik met veel plezier gewerkt aan een opdracht die verband houdt met mijn reeks geschilderde wetten van de natuurkunde. Daarover later meer. In die reeks ben ik nu aangekomen bij nummer 58, de fluorescentiewet van Stokes. Er was al een wet van Stokes, nr. 41 over viscositeit, maar de man heeft op veel gebieden van de fysica zijn sporen achtergelaten zodat zelfs twee wetten zijn naam dragen. Inmiddels zijn al 22 wetten beschreven in mijn column ‘Portretten van wetten’ in NVOX, magazine voor het onderwijs in natuurwetenschappen, dat tienmaal per jaar verschijnt. Deze columns, plus nog veel meer, zijn ook te lezen op mijn website.

Iedereen een fijne zomer gewenst.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.22

Leeuwarden, 2 november 2018

Met nog twee maanden te gaan in het Leeuwarden-Culturele-hoofdstad-van-Europajaar heb ik jullie weer het een en ander te melden over mijn bescheiden bijdragen aan de beeldende kunst in dit bijzondere jaar 2018 en in het volgende jaar.  Allereerst is er mijn deelname aan de Kunstmaand Ameland. Elk jaar in november staat Ameland een maand lang bol van activiteiten op cultureel gebied en een belangrijk onderdeel daarvan zijn de exposities van meer dan 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland op bijzondere locaties verspreid over het hele eiland. Mijn 12 schilderijen zijn te vinden in galerie November bij de VVV in Nes, de eerste expositielocatie als je van de boot afkomt. Vanaf 21 november is er ook werk van mij te zien op Schiermonnikoog in het kader van FRIA Overzee 4.0. Met nog tien andere leden van FRIA exposeer ik dan tot 3 april 2019 in het bezoekerscentrum op het eiland, Torenstreek 20. Wat verder weg, in Zambia namelijk, kun je in het prachtige nieuwe gebouw van 37d Gallery, 37d Middleway, Kabulonga, Lusaka, zeven van mijn Makishi paintings zien (en – dat zou heel mooi zijn – vervolgens kopen). Zoals eerder gemeld had ik voor de Ila Safari Lodge in Zambia een aantal van deze schilderijen gemaakt maar voor meer dan de zes die ze al eerder hadden gekocht was geen plek, zo bleek deze zomer bij ons bezoek. De galerie in Lusaka wilde de andere zeven die ik bij me had echter graag in consignatie nemen. Dus ben je toevallig in de buurt, wip dan even langs. Weer dichter bij huis, maar nog wel vanaf Nieuweschans zo’n 80 km over de grens met Duitsland, ligt Jever. In de Galerie im Lokschuppen aldaar is van 5 mei tot 2 juni 2019 de expositie “Grenzenlos – Zonder Grenzen” te zien. Negen kunstenaars uit Friesland, onder wie ikzelf, en een uit Jever doen hieraan mee met elk twee werken. Ook in Duitsland in Friedland, ruim 100 km achter Berlijn, is in de Turmgalerie van 31 mei tot 21 juli 2019 de expositie FRIA in Friedland. Het gaat een bijzondere expositie worden met zeer diverse bijdragen van bijna 30 leden van FRIA. Grafiek, beeldhouwwerk, foto’s, keramiek, schilderijen, het zal er allemaal te zien in de expositieruimte van “eine der drei Streleburgen im Landkreis Oder-Spree”. Tot slot nog een mededeling die niets met beeldende kunst te maken heeft maar wel met een van mijn andere activiteiten: op zaterdagavond 19 januari organiseert de stichting Zambridge Senanga in de Lokhorstkerk te Leiden het benefietconcert “Blue Monday: Thirsty Thirties” van het strijkorkest Lundi Bleu. Een uitgelezen kans om Zambridge Senanga te steunen terwijl u geniet van een fantastisch optreden.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.21

Leeuwarden, 19 mei 2018

De vorige nieuwsbrief verscheen bijna een jaar geleden, hoogste tijd dus voor een update. Leeuwarden is dit jaar een van de twee culturele hoofdsteden van Europa en in dat kader draag ik ook een bescheiden steentje bij. Zo kun je mij op vrijdag 25 mei aantreffen in een weiland bij Sloten als een van de ongeveer 400 deelnemers aan The Colorfield performance. Dit kunstwerk heeft de omvang van een Land-Art project. In een open landschap staan 499 panelen van 1,2 x 1,2 m opgesteld in de vorm van een driehoek met zijden van 144 meter die over een periode van vier maanden worden beschilderd. Ik neem er die vrijdag dan een voor mijn rekening. Een andere bijdrage betreft de tweede periode van de Art Tour Leeuwarden 2018 met als thema ‘De reis’. Eetcafé Spinoza in Leeuwarden is een van de 19 locaties van deze kunstroute en daar kunt u tot 3 juli lekker eten omringd door tien van mijn schilderijen. Tenslotte ben ik een van de tien kunstenaars uit Friesland en een uit Ost-Friesland die zich hebben laten inspireren door de schrijver Jan Jacob Slauerhoff en dan met name zijn gedicht In Memoriam Patris. De bijbehorende expositie in de dorpskerk van Huizum opent op zaterdag 4 augustus en is dan tot 6 oktober elke zaterdagmiddag te zien vanaf 13.00 uur (Huizum Dorp 67, 8934 BS Leeuwarden). Traditiegetrouw is in de zomer werk van mij te zien op Ameland als onderdeel van FRIA Overzee 4.0. Net als vorig jaar in Landal Ameland State te Nes maar deze keer hangen daar van 1 juni tot eind augustus maar liefst tien bijzondere vrouwenportretten in verschillende technieken. Dit jaar heeft de expositie FRIA Overzee de toevoeging 4.0 omdat behalve Ameland ook drie andere Waddeneilenden worden aangedaan: Terschelling (geweest), Vlieland (vanaf eind juni) en Schiermonnikoog (vanaf november). Op Schier is dan ook weer werk van mij te zien. Voor wie het was vergeten, FRIA is de beroepsvereniging beeldend kunstenaars in Noord-Nederland en vanaf april dit jaar ben ik de secretaris van deze inspirerende vereniging. Om te eindigen maak ik nog graag melding van een sympathiek initiatief uit Tilburg dat sinds enige tijd ook in Leeuwarden (en 19 andere steden) is te vinden: Pakje Kunst: kunstenaars worden in de eigen regio onder de aandacht gebracht door de verkoop van unieke kunstwerken ter grootte van een pakje sigaretten uit omgebouwde oude mechanische sigarettenautomaten. Voor slechts 2 x € 2,- trek je een doosje uit de automaat waarin je iedere kunstvorm tegen kunt komen. Altijd heel verrassend, en zeker als je een pakje van mij te pakken hebt.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.20

Leeuwarden, 14 juni 2017

De in de nieuwsbrief van januari aangekondigde expositie in de Stenden Art Gallery van Stenden Hogeschool (Rengerslaan 8, Leeuwarden, op werkdagen van 8.30 – 17 u) is met enige vertraging op 6 juni van start gegaan. T/m 12 oktober kunt u daar veertien relatief kleine (40 x 50 cm) olieverf schilderijen zien uit de serie ‘schappen’: lucht-, zee- en landschappen met een twist. Iets verder weg, in Landal Ameland State te Nes, hangen drie van mijn schilderijen op de expositie Deining van kunstenaarsvereniging FRIA. Op vier locaties op Ameland is t/m eind augustus prachtig werk te zien van 21 leden van FRIA. Nog (veel) verder weg, in de Ila Safari Lodge in het Kafue National Park te Zambia, zijn begin mei tien van mijn doeken aangekomen, voorstellende traditionele maskers van Makishi dansers. De lodge heeft er zelf vier gekocht, de overige zes worden geëxposeerd en zijn te koop voor bezoekers. In NVOX, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor het Onderwijs in de Natuurwetenschap-pen, is in mei de serie columns Portretten van wetten van start gegaan met de wet van Archimedes. Elke maand laat ik daarin zien hoe een bepaalde wet uit de natuurkunde mij heeft geïnspireerd tot een (klein) schilderij. De reeks bestaat inmiddels uit meer dan 50 wetten en ik kan dus nog wel even vooruit. De columns zijn ook te lezen op mijn website. Een groot, in opdracht gemaakt, schilderij over magnetisme, met als titel ‘Spelen op veld B’, was het onderwerp van de rubriek Cultuurkunde in het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde, jrg 83 nr.6. Binnenkort is het artikel ook te lezen in het (gratis) Engelstalige e-magazine Dutch Journal of Physics. Tot slot nog even terug naar Zambia, naar Senanga in het westen om precies te zijn, de plaats waar ik van 1980 tot 1986 heb gewoond en gewerkt. In Senanga staat het SODC, Senanga Orphans Day Care Centre, een school die financieel wordt ondersteund door de stichting Zambridge Senanga waarvan ik sinds enige jaren de secretaris ben. Om geld in te zamelen voor de bouw van een lerarenhuis is er op vrijdagavond 23 juni in de Lokhorstkerk te Leiden een fantastisch benefietconcert van het strijkorkest Lundi Bleu met als solist concertgebouwcellist Johan van Iersel. Meer over deze actie, die wordt uitgevoerd in samenwerking met stichting Wilde Ganzen, leest u in de nieuwsbrief van het orkest. Steunen zonder het concert te bezoeken mag natuurlijk ook. Kijk daarvoor op de website van Zambridge Senanga.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.19

Leeuwarden, 27 januari 2017

Zondag 29 januari opent om 16 u in Pictura in Groningen de expositie Masterpiece met werk van 85 beeldend kunstenaars en ik ben een van hen. Deze bijzondere expositie (zie http://www.pictura-groningen.nl/) loopt t/m 12 maart. Zelf ben ik die zondag aanwezig in Tresoar, Boterhoek 1 in Leeuwarden bij de tentoonstelling “Besiele troch Alma-Tadema”. Veel van de 24 kunstenaars van FRIA die zich hebben laten inspireren door de schilderijen van Lawrence Alma-Tadema (nu in het Fries Museum) zijn dan in Tresoar om hun werk toe te lichten. Deze expositie is nog te zien t/m 4 februari. Van 6 april t/m 12 juli hangen schilderijen van mij in de Stenden Art Gallery van Stenden Hogeschool in Leeuwarden, Rengerslaan 8. Eind november kreeg ik bezoek van Gwendolyn van Essen, beeldend kunstenaar uit Groningen, die in de weekkrant Ons Haren de rubriek Kunst Actueel verzorgt. Voordat ik mij drie jaar geleden volledig tot de kunst bekeerde, heb ik 24 jaar in Haren gewerkt als leraar natuurkunde aan de International School Groningen en dat, plus natuurlijk mijn activiteiten als beeldend kunstenaar, maakte mij voor Gwendolyn een geschikte interviewkandidaat. Het was een boeiend gesprek maar een vervolg zat er niet in, helaas. Nog geen week later kreeg ik het bericht: “De krant stopt ermee!”. Mijn carrièreswitch van onderwijs naar kunst komt wel binnenkort aan de orde in NVOX, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor het Onderwijs in de Natuurwetenschappen. Vanzelfsprekend ging het in het interview met de redacteur van NVOX ook over de serie geschilderde wetten van de natuurkunde die nu in totaal 53 werken telt. Hoogstwaarschijnlijk kan ik als vervolg op het artikel in NVOX een vaste rubriek gaan maken waarin ik aan de hand van een afbeelding van het schilderij iets zeg over die bepaalde natuurkundewet. Een mooie uitdaging. In de serie schilderijen van traditionele maskers van Makishi dansers die te zien zullen zijn in de Ila Safari Lodge in Zambia (http://greensafaris.com/ila-safari-lodge) ben ik nu bezig met nummer zeven: Kanolo, the fisherman. Aan het begin van elke maand plaats ik een foto van zo’n masker op mijn Facebookpagina.

______________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.18

Leeuwarden, 7 september 2016

Nog tot 22 oktober zijn in het Natuurcentrum in Nes op Ameland elf van mijn schilderijen te zien uit de serie “scapes”. Schappen dus, meest landschappen maar ook water- en luchtschappen. Prachtige, vind ik zelf, relatief kleine (40 x 50 cm) olieverfschilderijen die in geen enkel interieur zouden misstaan. In hetzelfde Natuurcentrum, maar ook in het Maritiem Centrum in Hollum, is nog meer mooi werk te zien van FRIA-leden in het kader van FRIA over zee 2016. Dichter bij huis (voor de meesten althans) is een tentoonstelling van vierentwintig leden van FRIA geïnspireerd door het werk van de schilder Lawrence Alma-Tadema, een van de meest succesvolle schilders van de 19de eeuw, van wie vanaf 1 oktober een grote overzichtsexpositie te zien is in het Fries Museum te Leeuwarden. De satellietexpositie getiteld “Besiele troch Alma-Tadema” (met twee grote nieuwe schilderijen van mijn hand) gaat 14 oktober om 16 u van start in Tresoar, Boterhoek 1 in Leeuwarden en is dus mooi te combineren met een bezoek aan het Fries Museum. Nog net voor de zomervakantie is het boekje “Ik woon in de wijk en voeg toe” gereedgekomen met daarin een spel- en kunstroute door Camminghaburen, de wijk in Leeuwarden waarin ik al bijna dertig jaar met veel plezier woon. In het boekje zijn afbeeldingen en korte beschrijvingen te vinden van alle kunstwerken in de openbare ruimte van de wijk. Ik heb daarvoor de foto’s gemaakt, de overzichtskaart  en een elftal aquarellen. Die laatste zullen vanaf oktober te zien zijn in het wijkcentrum Camminghastins, Lieuwenburg 2. Op de Facebookpagina Kunstroute door C’buren meer informatie over dit project. Drie jaar na het verschijnen van 24 laws of physics (and one by Wim Reimert) met daarin foto’s en beschrijvingen van 24 kleine (25 x 25 cm) acrylschilderijen die elk als thema een wet uit de natuurkunde hebben, is er nu een vervolg: 24 more laws of physics (and one extra painting by Wim Reimert). Wat minder luxe vormgegeven dan het eerste deel maar daardoor ook een stuk goedkoper (€ 19,50 i.p.v. € 45, excl. verzendkosten). Meer informatie hierover (o.a. de inhoudsopgave) is te vinden op de pagina Physics op mijn website (https://wreimert.nl/). Tijdens de vakantie in Zambia deze zomer bleek dat de manager van een ons bekende safari lodge was gaan werken voor een nieuwe lodge niet ver daar vandaan. Bij het hartelijke bezoek aan de prachtige nieuwe locatie werd voorgesteld om schilderijen van mij daar te gaan exposeren. Men wist namelijk dat ik ooit een serie Beelden van Zambia had geschilderd en een reeks Colours of Namibia. Ik heb de uitdaging aangenomen en als alles lukt zijn bij de Ila Safari Lodge aan de oever van de Zambezi in het Kafue National Park in Zambia (zie http://greensafaris.com/) vanaf volgend voorjaar schilderijen te zien van de maskers van Makishi dansers. Te zien en (alleen daar!) te koop. Tot slot heeft Google besloten niet langer de picasa webalbums te ondersteunen zodat ik alle verwijzingen naar dat album op mijn website heb moeten verwijderen. Er wordt aan gewerkt om nu meer afbeeldingen van mijn werk op de site zelf te plaatsen. Blijf kijken dus.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.17

Leeuwarden, 19 januari 2016

Een afbeelding van het laatste werk van 2015, getiteld De kop van de slang, is nu te zien op mijn webalbum (http://picasaweb.google.com/wreimert) – zoals zoveel van mijn schilderijen – maar voor het echte werk moet u toch beslist de deur uit. Van zondag 31 januari t/m zondag 14 februari naar Groningen bijvoorbeeld. Daar is bij Pictura, St Walburgstraat 1, op woensdag t/m zondag van 13 tot 17 uur, de tentoonstelling Liefde & Lust te zien met o.a. twee werken van mij. Op Valentijnsdag (14 feb) is er om 15 uur een verrassende finissage. In de vorige nieuwsbrief werd melding gemaakt van een expositie van de leden van de KunstKring Camminghaburen in de Auckemakelder van het oude stadhuis in Leeuwarden gedurende het laatste kwartaal van 2015. Helaas is dat toen niet doorgegaan maar nu hangt het werk er toch echt en wel tot half augustus. Kelderkunst dus, en wat dat inhoudt kunt u zelf gaan zien tijdens kantooruren op het adres Hofplein 38. De portier aldaar wijst u de weg naar beneden. Als lid van de kunstenaarsvereniging FRIA doe ik ook dit jaar weer mee met de expositie FRIA over zee op Ameland. Van 19 maart t/m 28 mei (en op twee plaatsen zelfs tot 22 oktober) is op vijf locaties op het eiland prachtig werk te zien van bijna twintig kunstenaars. Binnenkort meer informatie hierover op de website van FRIA, http://www.fria.nl/. In het rijtje contactgegevens onderaan dit bericht is een nieuwe regel toegevoegd: KvK: 64609677. KvK staat voor Kamer van Koophandel en dat wil dus zeggen dat ik nu als zzp-er daar sta ingeschreven en wel onder onder de bedrijfsnaam Wim Reimert art. Het is maar dat u dat weet.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.16

Leeuwarden, 24 augustus 2015

De zomer doet nog verwoede pogingen zijn bestaan te rekken maar wij weten dat het zinloos is: het najaar laat zich alweer gelden. Lang leve het gematigde zeeklimaat. Dat betekent wel dat er meer tijd komt voor de kunst. In het algemeen, jazeker, maar ook en in het bijzonder, als ik zo vrij mag zijn, voor die van mij. Waar moet u wezen de komende maanden om wat te zien?
Van 4 september t/m 31 oktober hangen twee grote werken van mij op de tentoonstelling De smaak van FRIA waaraan 18 kunstenaars meedoen die zich hebben laten inspireren door Leeuwarden als hoofdstad van de smaak 2015. Zie http://www.fria.nl/jubilerende-fria-met-smaak-in-tresoar/
Van 12 september t/m 28 november ben ik een van de vier(!) Reimerts op de jubileumtentoonstelling van mijn zus Irma in galerie Aakunst, Aweg 47 te Groningen. Drie Reimerts (Paul, Irma en Wim) was al eerder vertoond, 15 jaar geleden om precies te zijn, maar nu is daar neef Rik bijgekomen. Een niet te missen unieke tentoonstelling. Zie de bijlage voor meer informatie.
Van 23 september t/m 10 december hangt een tiental schilderijen van mij aan de muren van restaurant De Grote Wielen, Bûtlan 1 te Leeuwarden. Van woensdag t/m zondag kunt u er terecht vanaf 10 uur ‘s ochtends, voor mooie kunst en lekker eten. Kijk voor meer informatie op de website van Art Connection, http://www.artconnectionexpo.nl/expositieruimtes-programma-s/75-grote-wielen
En dan is er nog in de laatste drie maanden van dit jaar de expositie KKCKK, KunstKring Camminghaburen KelderKunst. De leden van de KunstKring Camminghaburen gaan opnieuw de wijk uit en duiken deze keer op in de fraaie Auckemakelder van het oude stadhuis in Leeuwarden. Kelderkunst dus, en wat dat inhoudt kunt u zelf gaan zien tijdens kantooruren op het adres Hofplein 38. De portier aldaar wijst u de weg naar beneden.

Aakunst uitnodiging compleet

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.15

Leeuwarden, 19 mei 2015

Nog een kleine twee weken is in de gang van hotel Nobel te Ballum op Ameland werk van mij te zien in het kader van de expositie FRIA over zee 2015. Niet het werk dat ik er oorspronkelijk had opgehangen (7 New Calendar Girls) maar vier andere: Stad in Blik IX t/m XII. Een gast had bij de hoteldirectie geklaagd dat mijn werk “ongepast” zou zijn: schaars geklede, goed gevormde jongedames in bevallige poses. Dat hoort kennelijk niet op een Waddeneiland en mij werd verzocht het te vervangen. Van de nieuwe werken die er nu hangen zijn er inmiddels twee verkocht.
Van 4 september t/m 31 oktober exposeren leden van FRIA in het Fries historisch en letterkundig museum Tresoar in Leeuwarden. Ik doe mee met minstens twee schilderijen.
Van 23 september t/m 10 december hangen een tiental schilderijen van mijn hand in restaurant De Grote Wielen, Butlân 1 in Leeuwarden.
In dezelfde periode staat gepland de jubileumexpositie van mijn zus Irma in galerie Aakunst in Groningen (Aweg 47) waaraan ook broer Paul, neef Rik en ikzelf meedoen. 4x Reimert dus.
Voor mij geen Zomerexpo in het Gemeentemuseum te Den Haag dit jaar, helaas. Het thema was “woest” en mijn schilderij met als titel “Zoo woest” was dat ook, dacht ik. Maar kennelijk niet woest genoeg in de ogen van de jury. Oordeel zelf op www.wreimert.nl (klik op GALERIE).
Tot slot nog iets geheel anders: muziek. Prachtige muziek zelfs van het vermaarde strijkorkest Lundi Blue. Op vrijdag 19 juni treedt dit orkest geheel belangeloos op in Laren (zie bijlage) tijdens een benefietconcert voor de stichting Zambridge Senanga. Als secretaris van die stichting is het mij een groot genoegen jullie uit te nodigen daarbij als betalend bezoeker aanwezig te zijn om zodoende mee te helpen de Maxanaedi Community School in Senanga, Zambia, van goede toiletten te voorzien.

flyer juni 2015

WRNB no.14                                                                                                                                                             Leeuwarden, 5 januari 2015

Eigenlijk had deze nieuwsbrief nog voor de jaarwisseling moeten verschijnen, althans dat had ik me voorgenomen, maar zoals dat gaat met goede voornemens … Dan maar een goed begin gemaakt.
Met mijn nieuwe website bijvoorbeeld: www.wreimert.nl. Helemaal af is die nog niet en dat zal ook wel nooit gebeuren want het schilderen houdt ook niet op, maar zeker een bezoekje waard. Aan de reeks “Wetten van de natuurkunde” zijn weer een aantal nieuwe wetten toegevoegd zodat het totaal nu staat op 41 (waarvan maar liefst 29 verkocht). Zodra de teller op 48 staat worden er weer 24 gebundeld in een boek. Overigens is het eerste boek “24 Laws of Physics” nog steeds te koop.
Ook de reeks “Stad in Blik” (8 kleine werken van oud en verweerd blik op beschilderd kurk – alle verkocht) is uitgebreid met 4 nieuwe werken. Nu te zien in de galerie op mijn webstek.
Momenteel zijn op twee plaatsen in Leeuwarden schilderijen van mij te zien: in het gezondheidscentrum Camminghaburen (Havingastate 1) en in de Auckemakelder van het oude stadhuis (Hofplein 38). Van 4 t/m 27 februari exposeer ik met 13 andere leden van de KunstKring Camminghaburen in de oude stadsgevangenis van Leeuwarden, de Blokhuispoort (Blokhuisplein 40) onder de noemer “De wijk UIT zich”. Voor meer informatie zie bijgaande flyer en www.blokhuispoort.frl.
In het voorjaar volgt een expositie samen met andere leden van de kunstenaarsvereniging FRIA (www.fria.nl) op een nader te bepalen locatie en tijd en van 12 april t/m 29 mei moet u op Ameland zijn om werk van mij (en vele anderen) te zien tijdens de vijfde versie van “FRIA overZee”. Tenslotte staat er van eind september tot half december een expositie gepland in het restaurant “De grote Wielen” net buiten Leeuwarden.
Al met al een mooi programma, vind ik zelf, en wellicht dat er nog wat bijkomt. Maar dat is dan te lezen in de volgende nieuwsbrief.

Flyer

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.13                                                                                                                                                                Leeuwarden, 24 april 2014

Veel nieuws deze keer in de 13e nieuwsbrief en dat zou je ook mogen verwachten nu ik niet meer voor de klas sta. Allereerst de mededeling dat van 29 mei t/m 31 augustus mijn schilderij “Licht & luchtig” te zien is op de Zomerexpo 2014 Licht in het Gemeentemuseum Den Haag (zie http://www.gemeentemuseum.nl/tentoonstellingen/zomerexpo-2014). Het toeval wil dat ook een werk van een van mijn oud-leerlingen is geselecteerd voor deze grote expositie: Maarten Schuchard deed in 2005 eindexamen en werkt nu als fotograaf in Groningen. Aan de drie selectieronden hebben 1745 (!) kunstenaars meegedaan met ruim 3000 werken en van die 3000 werken zijn er tenslotte 248 geselecteerd. Op 11, 18 en 25 mei is om 18.50 uur in AVRO’s Kunstuur op Nederland 2 een verslag te zien van de voorondes.
Van 17 t/m 24 mei hangen twee van mijn schilderijen op KEIK: Kunst Evenement in en om de Kerk. En die kerk, dat is de grote kerk in Harlingen.
Net als vorig jaar doe ik ook nu weer mee met FRIA Overzee, de tentoonstelling op Ameland van leden van kunstenaarsvereniging FRIA. Van 5 mei t/m 27 juni is op het eiland werk te zien van 16 kunstenaars op 4 verschillende locaties. Zie www.fria.nl en de bijgesloten folder voor meer informatie.
Tot slot een leuk project in de etalage van een sportwinkel. Van maandag 28 april t/m zaterdag 10 mei is bij Intersport Luxen aan de Nieuwestad in Leeuwarden “A New Set of Volleyball Girls” te zien. Twaalf portretjes van de “Volleyball Calendar Girls” die stonden afgebeeld op de verjaardagskalender van volleybalvereniging Leevoc. Twee jaar geleden, toen ik nog voorzitter was van Leevoc, is die kalender uitgebracht om geld in te zamelen voor een goed doel en voor de clubkas. Met de mooie foto’s van Sander Versteeg uit Franeker als uitgangspunt zijn kleine schilderijtjes gemaakt waarop de dames te zien zijn in een geheel nieuwe, “volleybalvrije” omgeving. Wie geen tijd heeft om naar Leeuwarden te gaan kan de hele serie ook bekijken op mijn webalbum: http://picasaweb.google.com/wreimert

MINOLTA DIGITAL CAMERAMINOLTA DIGITAL CAMERA

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.12                                                                                                                                                           Leeuwarden, 31 oktober 2013

Wat later dan gebruikelijk de uitnodiging om komend weekend langs te komen tijdens de Open Atelierroute 2013. Dit jaar is het thema “Kunsttegoed“. Van de website van de atelierroute (http://www.kunstpromotie-lwd.nl/):
Op 2 en 3 november 2013 organiseert de Stichting Kunstpromotie Leeuwarden de 19e editie van De Open Atelierroute Leeuwarden. Tijdens deze route kunt u gratis ateliers bezoeken om kennis te maken met kunst en genieten van dans, muziek en poëzie. Dit jaar is het thema KUNSTTEGOED en dat kunst-te-goed is voor u!
Haal in dit weekend uw gratis tas met inhoud bij het startpunt van de route: Fries Museum op het Wilhelminaplein (Zaailand) in Leeuwarden.
Aangezien u waarschijnlijk toch al van plan was het nieuwe Fries Museum te bezoeken is dit een prachtige gelegenheid. Zowel op zaterdag als op zondag staat bij mij (en bij meer dan 30 andere kunstenaars) de deur open van 11 tot 17 uur.

Onderaan deze nieuwsbrief de voorkant van het prachtige fotoboek “24 laws of physics” dat ik heb gemaakt bij mijn afscheid van de International School Groningen. Het bevat een keuze uit de 32 wetten van de natuurkunde die ik tot nu toe heb verbeeld (allemaal te zien op mijn website). “One each for 24 years of physics at the International School” met als extra de “Wet van Reimert” en een verklarende tekst bij elke wet. Zoekt u nog een schitterend cadeau voor Sinterklaas of de kerst, zoek niet verder: dit boek is het helemaal.

Omslag

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.11                                                                                                                                                              Leeuwarden, 16 april 2013

Net als vorig jaar exposeren ook dit jaar weer 15 beeldend kunstenaars van FRIA, onder wie ondergetekende, op Ameland (zie de folder in de bijlage). Meer informatie over deze mooie en gevarieerde expositie is te vinden op de website www.friaoverzee.nl. De expositie wordt op vrijdag 26 april om 15 uur geopend met een bijzonder optreden van Joris Collier (www.jcollier.nl). De openingsact vindt plaats op het pleintje tegenover hotel Nobel in Ballum.

Op initiatief van de stichting Zambridge Senanga (www.zambridgesenanga.org) wordt op zondag 2 juni in Café Het Wapen van Baarderadeel te Jorwert een kunstveiling gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor de Maxanaedi Community School in Senanga, Zambia. Acht kunstenaars hebben daarvoor werken beschikbaar gesteld en als bestuurslid van genoemde stichting kon ik natuurlijk niet achterblijven. De veiling wordt om 16 uur geopend door Geert Mak. Zie de bijgevoegde flyer voor meer informatie en de ljst van deelnemende kunstenaars.

Het Leeuwarder Kunstbureau Art Connection organiseert in samenwerking met Stichting Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 op de stoep van het nieuwe museum en aan de vooravond van de Europese beslissing een grote kunst- en cultuurmarkt om het Friese publiek nog eens zoveel mogelijk facetten van het culturele leven in Fryslân te laten zien. Ergens tussen de ongeveer 150 kramen sta ik met een keuze uit mijn werk. Op zaterdag 22 juni van 11 tot 17 uur op het Zaailand in Leeuwarden.

Ameland, Jorwert of Leeuwarden, of alle drie? Er is veel moois te zien in Friesland.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.10                                                                                                                                                           Leeuwarden, 28 oktober 2012

Zoals eerder gemeld is op zaterdag 3 en zondag 4 november weer de Open Atelierroute in Leeuwarden met dit jaar als thema “filosofie verbeeld”. Op woensdag 31 oktober om 17 uur wordt de bijbehorende tentoonstelling in De Blokhuispoort geopend met een passend woord van de filosoof Jelle de Visser. Zie voor meer informatie over de open atelierroute http://www.openatelierroute-lwd.nl/

In het Historisch Centrum Leeuwarden kunt u tot 3 maart 2013 de tentoonstelling “Saskia, meer dan Rembrandts muze” bezoeken. Van mijn hand is daar het schilderij “Kijk Rem, zo kan het ook” te zien. In het kader van “Saskia400” (Saskia van Uijlenburgh, de in Leeuwarden geboren eerste vrouw van Rembrandt overleed 400 jaar geleden) hebben 27 kunstenaars zich laten inspireren door Saskia als muze. Zie http://www.saskia400.nl/activiteit/friese-kunstenaars/7/

Tot slot: In museum Dr8888, inderdaad het museum in Drachten, is van 14 juli t/m 18 augustus 2013 de expositie “Gezichten van het Noorden: Fria & Prisma”. Leden van de kunstenaarsgroepen Fria (o.a. ondergetekende) en Prisma ’88 tonen dan elk twee werken.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.9                                                                                                                                                              Leeuwarden, 24 april 2012

De serie “Wetten van de natuurkunde” blijft gestaag groeien. Nr.31, de wet van Planck, is klaar en samen met tien andere wetten nu te zien op Ameland in het kader van de tentoonstelling Friaoverzee. Zie de bijgesloten folder voor meer informatie of kijk op www.friaoverzee.nl.
En alvast voor in de agenda: op zaterdag 3 en zondag 4 november is er in Leeuwarden weer de Open Atelierroute met deze keer als thema “Filosofie verbeeld”. Maar eerst een hele goede, warme zomer.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.8                                                                                                                                                          Leeuwarden, 26 december 2011

Op de valreep van het oude jaar de aankondiging van een nieuwe expositie. In Groningen waren ze al eerder te zien maar in Leeuwarden nog niet: Beelden van Zambia, een serie van tien prachtige schilderijen naar (houten) beeldjes uit Zambia. Deze keer gecombineerd met zeven kleine werken: Colours of Namibia, gestileerde Namibische landschappen. Van 12 januari tot 18 februari te zien en voor weinig geld te koop bij galerie Koot Art in Leeuwarden (http://www.kootart.nl/). Op zaterdag 14 januari zal ik daar ook zelf zijn, van 14 tot 16 uur.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.7                                                                                                                                                             Leeuwarden, 16 oktober 2011

Na de succesvolle (uiteindelijk vijf werken verkocht!) kunstmarkt op een zeer zonnige zaterdag 10 september in Leeuwarden is het begin november, op zaterdag 5 en zondag 6, weer tijd voor de jaarlijkse Open Atelierroute in Leeuwarden. Op beide dagen stellen zo’n 60 beeldend kunstenaars uit Leeuwarden en omstreken hun atelier open van ’s ochtens 11 tot ’s middags 5 uur. Dit jaar is het thema “Aan het werk” en waar dat toe heeft geleid is te zien op een gezamelijke tentoonstelling van alle deelnemers in de voormalige gevangenis De Blokhuispoort (Blokhuisplein 40). De expositie zal in de week voorafgaande aan de atelierroute worden opengesteld voor publiek. Meer informatie in bijgaand persbericht.

Op het professionele vlak valt te melden dat ik sinds mei 2010 sta ingeschreven in het documentatiecentrum beeldende kunst van Keunstwurk, het centrum beeldende kunst van Friesland. Informatie over mijn werk is daarom nu ook te vinden op www.kunstenaars.nu.
In juni is mijn kunstwerk “Volleyball inside out” in permanente bruikleen gegaan naar de nieuwe sporthal Rengers in Leeuwarden. https://picasaweb.google.com/wreimert/ThreeD
En vanaf oktober 2011 ben ik lid van FRIA, de Friese vakevereniging van beeldend kunstenaars. Zie www.fria.nl.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.6                                                                                                                                                          Leeuwarden, 4 september 2010

Volgens de ondernemersvereniging Netwerk Coltrane is 18 september een zinderende zaterdag en in dat kader vindt er dan in de binnenstad van Leeuwarden een kunstmarkt plaats. Van 11 tot 17 uur staat die dag op de Lange Pijp en het Waagplein in het centrum van de stad een groot aantal kraampjes opgesteld waarin de deelnemende kunstenaars (onder wie ondergetekende) hun kunsten zullen vertonen en te koop aanbieden.

Begin november, op zaterdag 6 en zondag 7, is er weer de jaarlijkse Open Atelierroute in Leeuwarden. Op beide dagen stellen zo’n 70 beeldend kunstenaars uit Leeuwarden en omstreken hun atelier open van ’s ochtens 11 tot ’s middags 5 uur. Dit jaar is het thema “Geloven in …” en waar dat toe heeft geleid is te zien op een gezamelijke tentoonstelling van alle deelnemers in de voormalige gevangenis De Blokhuispoort (Blokhuisplein 40). De expositie zal in de week voorafgaande aan de atelierroute worden opengesteld voor publiek. Ook zal dit jaar weer een prachtige agenda te koop zijn met daarin werk van en informatie over de kunstenaars. Zie ook http://kunstpromotieleeuwarden.ning.com/.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.5                                                                                                                                                           Leeuwarden, 1 november 2009

Volgend weekend is er weer de jaarlijkse Open Atelierroute in Leeuwarden. Op zaterdag 7 en zondag 8 november kunnen bezoekers van 11 tot 17 uur terecht in een groot aantal ateliers. Dit jaar doen ook kunstenaars uit Bergen op Zoom mee en hun werk is te zien in de voormalige gevangenis Blokhuispoort. Het thema is deze keer “Levenslang” en wat de deelnemers daarmee hebben gedaan is te zien in een fraaie agenda die voor slechts 10 euro te koop is. Meer informatie is te vinden op: http://kunstpromotieleeuwarden.ning.com/events/open-atelierroute-2009Een week later is een deel van mijn werk ook te zien in Groningen als ik te gast ben bij de kunstenaars die hun atelier hebben in de Vinkenstraat nr.1. Op zaterdag 14 en zondag 15 november, beide dagen van 14.00 tot 16.30 uur, is het open huis o.a. bij mijn zus Irma. Zie ook http://www.irmareimert.nl/index1.html.

Tot slot: het project “Meer dan mooi alleen” (zie vorige nieuwsbrief) loopt nog steeds zij het dat mijn werk verhuisd is naar de etalage van de Nieuwe Oosterstraat 9. Meer informatie op: http://www.meerdanmooialleen.nl/kunstkunstenaar.asp?o=12

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.4                                                                                                                                                                      Leeuwarden, 1 juli 2009

Bij Galerie 92, Eewal 92 in Leeuwarden, gaat vanaf 3 juli a.s. de tentoonstelling Stadsblik 2 van start. Net als vorig jaar doet een keur aan Leeuwarder exposanten mee die allemaal één of meer werken hebben gemaakt die een relatie hebben met de Leeuwarder binnenstad. Deze keer is de kunstenaars gevraagd om een werk te maken dat een reactie is op een straat in de binnenstad. De straten waaruit gekozen kon worden hebben een naam die is gegeven vanwege een ambacht, beroep of een product. Slotmakerstraat, bijvoorbeeld, of Zuupsteeg of Bagijnestraat. Ikzelf heb de Klanderijstraat onder handen genomen.
Het aardige van de tentoonstelling is dat in de galerie een wandelroute is gemaakt die ook in de stad is te volgen. De foto’s van de werken zullen te vinden zijn in de straten en stegen. De route en de foto’s staan op de folder van de tentoonstelling die op veel plaatsen in de stad is te verkrijgen.
De tentoonstelling wordt vrijdag 3 juli om 16.00 uur feestelijk geopend door wethouder Isabelle Diks en is daarna tot 31 augustus te zien op woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

En als u dan toch door die prachtige binnenstad van Leeuwarden loopt, neem dan ook even een kijkje op het adres Voorstreek 17. Daar hangen in een etalage vier van mijn werken in het kader van het etalageproject Meer Dan Mooi Alleen waarbij leegstaande winkels tijdelijk zijn ingericht als galerie voor kunst, foto’s en unieke gebruiksobjecten. Meer informatie daarover is te vinden op de fraaie website http://www.meerdanmooialleen.nl/

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.3                                                                                                                                                             Leeuwarden, 22 oktober 2008

De Open Atelier Route 2008 in Leeuwarden vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 en zondag 2 november. Ruim 50 kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema “Huid” en de resultaten daarvan zijn samengebracht in een prachtige kunstagenda. U vindt mij in week 37. Meer informatie over de atelierroute en over de agenda is te vinden op de site van de Stichting Kunstpromotie Leeuwarden: www.kunstpromotie-lwd.nl. De link is ook te vinden onder de knop contact op mijn eigen webstek (http://wreimert.googlepages.com).
Anders dan in voorgaande jaren ben ik nu niet met mijn werk te gast in een ander atelier maar blijf ik thuis. U bent beide dagen van 11 tot 17 uur van harte welkom op Idzerdastins 77A.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.2                                                                                                                                                           Leeuwarden, 25 augustus 2008

Beste lezer,

Sneller dan verwacht is er aanleiding voor een tweede WRNB want er is weer wat te melden.

Doos 058
Vanaf vandaag hangen er negen van mijn schilderijen in Doos 058 in Leeuwarden, “de kleinste galerie met de meeste passanten”. Doos 058 is het brugwachtershuisje bij de Wirdumerpoortsbrug, schuin tegenover de bibliotheek aan de Wirdumerdijk. De galerie is bijna altijd gesloten maar omdat alle werken achter de ramen hangen en vanaf de straat zijn te zien is dat geen enkel probleem. Kijken dus als je in de stad bent, en kopen als wat je ziet je bevalt.Stadsblik
Van woensdag 27 t/m zaterdag 30 augustus kun je nog van 13 tot 17 uur in Galerie 92 (Eewal 92 in Leeuwarden) de tentoonstelling “Stadsblik” bezichtigen. Uit mijn serie “Stad in Blik” zijn daar drie werken te zien als onderdeel van een expositie met als thema “blik op Leeuwarden/Ljouwert/Liwadden”.Nieuw werk
De hele serie Stad in Blik is als “City Views” nu te zien op mijn webalbum. Daar is overigens veel meer nieuw werk te vinden in verschillende categorieën. Kijk zelf maar op http://wreimert.googlepages.com

Veel plezier.

________________________________________________________________________________________________________________

WRNB no.1                                                                                                                                                                    Leeuwarden, 10 juni 2008

Geachte lezer,

Dit is de eerste van een zeer onregelmatig te verschijnen nieuwsbrief over mijn activiteiten op het gebied van de beeldende kunst. De brief gaat uit naar (bijna) alle adressen in mijn adresboek. Als u geen prijs stelt op verdere toezending, laat het mij dan even weten. Maar ook als u deze brief toevallig onder ogen hebt gekregen en u wilt graag op de lijst: stuur mij een berichtje en het komt voor elkaar.
Tentoonstelling “Stadsblik”
In tegenstelling tot een eerdere aankondiging zal deze bijzondere zomertentoonstelling in Galerie 92 (gevestigd op Eewal 93 in Leeuwarden) niet op 28 juni worden geopend maar op vrijdag 27 juni om 16 uur. De opening zal worden verricht door mevrouw Yvonne Bleize, wethouder van cultuur van de gemeente Leeuwarden. Ik zal op deze tentoonstelling vertegenwoordigd zijn met drie werken. Zie voor meer informatie de bijsluiter.
Atelierroute 2008
Na een jaar afwezigheid doe ik dit jaar weer mee met de open atelierroute in Leeuwarden, maar anders dan de laatste keren niet meer als gast in een groepsatelier elders in de stad maar in mijn eigen atelier aan huis. De atelierroute vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 november van 11 tot 17 uur. Dit jaar is het thema “Huid” en de op dit thema gemaakte werken zullen worden afgebeeld in een speciale kunstagenda die tijdens de atelierroute verkrijgbaar zal zijn. Op de website www.kunstpromotie-lwd.nl komt tzt meer informatie.
Ik hoop velen van jullie het eerste weekend van november te mogen begroeten in mijn atelier.
Webstek
Hij is niet heel flitsend en ook al weer een paar jaar geleden gemaakt maar hij is er wel: mijn webstek met daarop een kleine keuze uit mijn werk, achtergrondinformatie en contactgegevens. Sinds kort is er ook een link naar mijn webalbum met daarin veel meer afbeeldingen van mijn schilderijen. Daar komt regelmatig wat nieuws bij en het loont dus de moeite af en toe even een kijkje te nemen. En het mooie is: veel is nog te koop ook. Het adres is wat omslachtig (http://members.chello.nl/w.reimert) maar de link onderaan de brief brengt je er ook.

________________________________________________________________________________________________________________