FRIA

Sinds 2011 ben ik lid van FRIA, de “Beroepsvereniging beeldend kunstenaars in Noord-Nederland”. Het is een groep van bijna vijftig enthousiaste schilders, fotografen, beeldhouwers, grafici en multimedia kunstenaars die elkaar stimuleren en met elkaar projecten op touw zetten op het gebied van beeldende kunst. Een voorbeeld daarvan is FRIA Overzee, een jaarlijks terugkerende expositie op Ameland waaraan verscheidene FRIA-leden deelnemen. In 2018 is FRIA Overzee gegaan naar vier waddeneilanden: Terschelling, Ameland, Vlieland en Schiermonnikoog. Alles over FRIA, de beeldend kunstenaars die lid zijn en hun activiteiten is te vinden op de website van FRIA. Klik daarvoor hier.

In 2020 bestond FRIA 35 jaar en dat is o.a. gevierd met een grote overzichtstentoonstelling in Leeuwarden met werk van bijna alle ruim vijftig leden.